Novosti

Luksuzni madrac za luksuzno spavanje

Autor: hyper
Objavljeno na dan: 06.10.2020.

Tijekom noći se često budite, a ujutro ustajete osjećajući se kao da vas je pregazio vlak?! Apsolutni krivac je loš madrac. Mnogi ga podcjenjuju, a vrlo je važan. Ako je kvalitetan, bolje ćete spavati, budit ćete se svježiji i odmorniji, biti dobre volje, koncentriraniji na posao.

Odličan izbor kvalitetnih madraca u svojoj ponudi ima Möbel Land. Radi se o Almero madracima s džepićastom jezgrom u kombinaciji s visco pjenom zbog čega su posebno ugodni za spavanje. Naime, džepićasta jezgra omogućava da madrac ima različite čvrstoće i debljine opruga sastavljene u pet ili sedam zona, ovisno o težini tijela.

Kod odabira madraca treba paziti da je optimalne tvrdoće za vaše potrebe i zato ga nikad ne treba isprobavati sjedeći, već ležeći. Visoki madraci svakako djeluju luksuznije, ali ne preporučuju se za svakoga. Visinu madraca treba birati prema vlastitoj visini.

Ako spavate na kvalitetnom madracu prilagođenom vama, potrebe za nadmadracom nema jer njime se nadoknađuje mekoća, ako ste primjerice kupili pretvrd madrac.

Podnica

Osim madraca, za luksuzno i zdravo spavanje važno je ono što se krije ispod njega. U ponudi Möbel Landa mogu se naći Austrofleks podnice čijoj su proizvodnji prethodila temeljita istraživanja spavanja. 

Takozvani leptirići na podnicama su jako prilagodljivi i na taj način omogućavaju da se pjenasti materijali unutar madraca ravnomjerno rasporede prema vašoj težini. Dodatan plus takvih podnica je da su one prozračne, pa se i madrac na neki način prozračuje pri svakom vašem lijeganju i ustajanju.

A čini se da su detaljna istraživanja pokazala da u krevetu volimo bili i u polusjedećem položaju, pa ove vrhunske podnice imaju i dodatne mogućnosti prilagodbe. Trećinu svog života provodimo u krevetu i ta trećina treba biti kvalitetna. Stoga, zdravo spavanje ne bi se trebalo smatrati luksuzom, a na tržištu danas zaista nema čega nema.