Novosti

Moderne kuhinje koje svakoga pretvaraju u Masterchefa

Autor: Möbel Land
Objavljeno na dan: 25.03.2020.

Kuhanje je opet u modi

Zadnjih godina kuhanje se vraća na velika vrata. Zdrav život, različite TV emisije, natjecanja populariziraju kuhanje sve više. Kuhinje, posebno moderne kuhinje opet postaju centralno mjesto u domu, pogodno za susret i zajedničko okupljanje s obitelji ili prijateljima. Današnje kuhinje su vrlo modularne, a mogu biti smještene uz predsoblja, mogu biti i priručni uredi, ako imaju velike radne plohe, a mogu imati velike staklene plohe te imati vrtni pogled pa su ujedno i mjesto relaksacije.

kuhanje u modi

 

Podjednako kuhaju i muškarci i žene.

Internet, društvene mreže i specijalizirani dućani hrane, pružaju nove mogućnosti da svatko od nas postane Mastershef. Nekadašnje kuhinje koje su imale samo praktičnu svrhu, danas postaju mjesta zabave. Muškarci kuhinju više ne zaobilaze u velikom luku te nisu ograničeni samo na pripremu roštilja, a ženska populacija prednjači pri uvođenju zdravih navika ili pripreme egzotičnih jela.

 

Kuhinja – multifunkcionalni dio stana

Prilagodljive kuhinje

za svaki prostor i veličinu stana. Pri projektiranju novih modela za moderne kuhinje, visoko na listi prioriteta su inovativnost, funkcionalnost i briga za detalje. Naravno sve to je upakirano u vrhunski dizajn. Sjedeće garniture i spavaće sobe dolaze u sve modernijem dizajnu, ali moderne kuhinje su najviše unaprijeđeni dio današnjeg doma. Sve kuhinje, dizajnirane kao klasične kuhinje ili vrlo modernog dizajna, danas kao standard imaju visoku funkcionalnost.

Izbor za svakoga

U današnje vrijeme svatko može izabrati kuhinju po svom izboru. Poznati brandovi koje predstavlja i ova web stranica imaju i preko 20 boja na nekim modelima, veliki izbor vrsta i struktura materijala. Kuhinje se rade po mjeri pa uz sve mogućnosti izbora boja i materijala, ne postoje dvije iste kuhinje. Cijena i ponuda 1 kuhinje izrađuju prodajni predstavnici Mobel Land-a, u posebnim programima koji se koriste za kalkulacije s obzirom na dimenzije te izbor materijala i opremljenost kuhinje.

Kako složiti idealnu kuhinju

Radne ploče su također vrlo funkcionalne pa imaju materijale na kojima se može čak i rezati ili držati jako zagrijano posuđe, bez ikakvog oštećenja. Garniture spavaće sobe su najčešće gotove i samo se bira boja, dok vam se na odjelu kuhinja u Mobel Landu može svidjeti nijansa boje jedne kuhinje, materijal s druge, način zatvaranja s treće i rasvjeta s četvrte izložene kuhinje, što sve možete implementirati u vašu idealnu modernu kuhinju.

 

Praktična rješenja

Mnogi će reći da nemaju dovoljno mjesta za veliku i funkcionalnu kuhinju međutim današnje kuhinje imaju rješenje za sve. Nemate dovoljno mjesta za sjediti? Stol za dvoje se izvlači iz police na zidu. Kuhinje se rade po mjeri u točnim dimenzijama tako da svaki prostor može biti optimalno iskorišten

Želite kuhinju s velikim otokom za kuhanje, ali ne znate gdje i kako postaviti napu? Napa za neugodne mirise od sada u samoj ploči za kuhanje. Više ne morate brinuti o instalacijama za odvođenje mirisa, od sada dajte mašti na volju pri dizajniranju prostora za kuhanje.

Uvijek vam fali prostora za pripremu kulinarskih delicija? To se rješava dodatnom radnom površinom koja se izvlači iz glavnog elementa.

Kuhinjska pomagala su neuredno složena, noževi nikada nisu na dohvat ruke? Nemate prostora za razvrstavanje otpada? U modernim kuhinjama od sada će sve imati svoje mjesto u brojnim ladicama i spremištima.

Kuhinja kao srce doma

Trebate struju za vaš uređaj s kojeg čitate recepte? Utičnice izlaze iz kuhinjskog pulta, a pametni telefon se spaja s drugim kuhinjskim uređajima putem USB-a ili Wi-fi konekcijom. Sve informacije su tu i više nema izgovora da je falio neki sastojak.

Bogatstvo izbora

Iako na prvi pogled neke kuhinje izgledaju isto, mogu se razlikovati u izgledu ručica, mehanizama zatvaranja, izvlačećih mehanizama, i drugih opcija. Boje materijala možete birati od klasične bijele kuhinje pa do bezbroj nijansi gotovo svake boje, visokog sjaja ili mat obrade.

Kada govorimo o dizajnu moderne kuhinje ili klasične s retro elementima, mogućnosti su gotovo neograničene. Klasične kuhinje s retro elementima svojim izgledom su primjerene tradicionalno uređenim domovima, ali sve funkcionalnosti su dostupne isto kao i kod moderne kuhinje.

Uklopite stil kuhinje u ostatak doma

Izvedba će se razlikovati od kuhinje do kuhinje s obzirom na ostatak prostora i dnevni boravak s kojim su često spojene.

Za razliku od npr. spavaće sobe koje su često odvojene i prostorno i stilski mogu biti potpuno drugačije od ostatka stana, prostor 1 kuhinje, blagovaonice i dnevne sobe te sjedeće garniture, može biti otvoren te svi stilovi moraju odgovarati jedni drugima.

Kuhinjska rasvjeta

Danas se kuhinja integrira poput dizajnerskog elementa u domu, stoga je važno prilagoditi ambijentalnu rasvjetu u kuhinji za vrijeme pripreme jela, no također za vrijeme mirovanja jer tada kuhinjska rasvjeta pruža jedinstven vizualni doživljaj. Rasvjeta i dekoracija doma su nešto što se više ne prepušta slučaju i vremenu, nego se uzima u obzir od prvog trenutka planiranja.

 

Za sve one koji vole život i uživaju u trenucima pripreme hrane.

Pratite naše facebook i Instagram objave, i saznajte sve novosti o kuhinjama, od akcija do cooking show-a!

Za sve što vas zanima o izboru, planiranju i kupovini kuhinje, pošaljite nam upit!